...från Mellangården till Södergården...

2010-03-26

...det är ett tecken!

...för att citera ett uttryck som H ofta använder När vi kom fram till Taberg mötes vi av en skylt på dörren. "Ursäkta röran vi bygger om". Det visade sig att de höll på att göra om hela sin utställning så alla kök var ner rivna. Det ända vi såg var gips och kakelranden som hade suttit mellan bänkskiva och överskåp. Men en bit in i butiken fanns ett kök kvar som ännu ej var nerplockat. Sekel Segill 1. Köket var bättre än i katalogen, det stämmer helt överens med vad vi vill ha.

Efter att ha klämt och känt lite så ville H & R prata lite med en säljare. Vi vill ha hjälp att planera vårt kök! Vi har många frågetecken som vi behöver hjälp att räta ut.

Var ska vasken vara?
Var ska spisen sitta?
Ska man ha spisen vinklad i ett hörn?
Ska vi plocka bort ett fönster?

Vi började prata med en trevlig herre i personalen och han sa att kökssäljaren inte hade tid! Tydligen hade han fem panik grejer han bara var tvungen att ta. Vi började argumentera med att vi åkt långt men då fick vi till svar att man skulle boka tid. Men nu kommer vändningen, i onsdags mejlade R ritningen till säljaren och pratade lite med honom. Då berättade R att vi skulle komma in fredag eller lördag. Och då var det ingen som sa att vi skulle boka tid! Skulle vi nu då inte få hjälp? Jo helt plötsligt hade säljaren några minuter över för oss. Det gäller att stå på sig. Säljaren Jan, var riktigt trevlig och hjälpte oss nästan direkt med att få till planlösningen. Spisen kommer nog att hamna i hörnet något R varit stor motståndare till då han tycker att det tar bort för mycket underskåp. Men Tibrokök har specialskåp som gör att man utnyttjar nästan allt utrymme i hörnet. Vidare så tog vi bort ugn och micro i pelare. Visst är det fint och säkert jättepraktiskt att ha ugnen en bit upp. Men hur ofta använder man ugnen? Istället kommer vi att lyfta upp diskmaskinen något så vi får en låda under den. För diskmaskinen använder man ju flera gånger varje dag. Micron tror vi att vi kommer ha i skafferiet eller i ett av överskåpen. Efter att ha funderat lite så har vi ritat upp köket så så här kan det komma att se ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar